Ciencias Naturales y Exactas

170 Items

Matemáticas, Ciencias computacionales e informática (desarrollo de software).
Ciencias Físicas (ciencias de la astronomía y del espacio, física), Ciencias Químicas y otros temas asociados.
Ciencias Ambientales y de la Tierra (geología, geofísica, mineralogía, geografía física y otros geociencias, meteorología y otras ciencias atmosféricas incluyendo la investigación climática, la oceanografía, vulcanología,  paleoecología)
Ciencias Biológicas (biología, botánica, bacteriología, microbiología, zoología, entomología, genética, bioquímica, biofísica).

All Items

  • Patents and innovation of nanotechnologies in Mexico

    Guillermo Foladori, Edgar Ramón Arteaga Figueroa, Eduardo Robles-Belmont, Edgar Záyago-Lau, Richard Appelbaum, Rachel Parker
    86-90
    DOI: https://doi.org/10.33064/iycuaa2016682254
  • Periodo libre de heladas para el Estado de Aguascalientes y su relación con El Niño

    Domitilo Pereyra Díaz, Mario Tiscareño López, Sergio Josué Beltrán Cruz, Jo´se A. Agust´ín Pérez Sesma
    12-23
  • A perishable treasure in Mexico: tomato, technologies to prolong its shelf- life

    Judith Ruiz Martínez, António A. Vicente, Julio César Montañéz Saenz, Raúl Rodríguez Herrera, Cristóbal Noé Aguilar González
    57-63
    DOI: https://doi.org/10.33064/iycuaa2012544087
  • Peter Higgs. In memoriam

    Mariana Alfaro-Gómez, José Luis López-González
    DOI: https://doi.org/10.33064/iycuaa2024936153
  • Photogrammetric follow-up of the Popocatepetl volcano exhalations in Mexico during the year 2016

    Rogelio Ramos Aguilar, Patricia Máximo Romero, Andrés Sánchez Hernández, María De la Cruz Vázquez García, Ana Gudalupe Martínez Ortiz, Mariana Reyes Parada, Leslie Pamela Falcón Calderón, Dora Marcela Benitez Ramírez
    37-48
    DOI: https://doi.org/10.33064/iycuaa201873205
  • Physicochemical and microbiological characteristics of Chihuahua cheese whey

    Pedro Paredes Montoya, América Chávez Martínez, José Carlos Rodríguez Figueroa, Nelson Aguilar Palma, Ana Luisa Rentería Monterrubio, Gabriela Rodríguez Hernández
    11-16
    DOI: https://doi.org/10.33064/iycuaa2014623620
  • Physicochemical characterization of seven red-purple prickly pear fruit varieties (Opuntia spp.) and pigment stability of two varieties with the highest concentration

    Elia Nora Aquino Bolaños, Yazmín Chavarría Moctezuma, José Luis Chávez Servia, Rosa Isela Guzmán Gerónimo, Eryck R. Silva Hernández, Iñigo Verdalet Guzmán
    3-10
    DOI: https://doi.org/10.33064/iycuaa2012554049
  • Physics, culture and society in the early 20th century European context

    Ricardo Guzmán-Díaz, José Antonio Cervera-Jiménez
    61-68
    DOI: https://doi.org/10.33064/iycuaa2011534496
  • Phytoplankton community structure at Ojo de Liebre Lagoon (B.C.S.) during february 2018.

    Génesis Verenice Sánchez-Cobarrubias, Jorge López-Calderón, Mary Carmen Ruiz-De la Torre, Adriana González-Silvera
    DOI: https://doi.org/10.33064/iycuaa2021832752
  • Pigments production by Monascus spp. in solid medium using agroindustrial waste

    María Elena Velázquez Arellano, Juan Roberto Benavente Valdés, Jesús Antonio Morlett Chávez, Cristóbal Noé Aguilar González
    89-95
    DOI: https://doi.org/10.33064/iycuaa2016691875
111-120 of 170